Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Dordts Woongenootschap

10/03/2022 @ 20:00 - 22:00

Dordts Woongenootschap

Anders wonen

Dordrecht maakt kennis met een nieuwe vorm van wonen. Een kleine groep enthousiaste mensen zet zich in voor een Dordts Woongenootschap. Leden kunnen door inleg van eigen geld hun droom realiseren: een gemeenschappelijk wooncomplex tegen een redelijke huurprijs. Stichting de stad geeft op 10 maart het podium aan het woongenootschap om hun plannen te presenteren.

In verschillende Nederlandse steden hebben bewoners al de hoofden bij elkaar gestoken en gezegd: we doen het zelf. Op veel plekken ontstaan woningcoöperaties, coöperatieve verenigingen van bewoners met eigen geld. Banken vullen het ontbrekende deel aan. In ruil voor hun inzet krijgen de leden woonrecht en zeggenschap over de architectuur, duurzaamheid en het gebruik van hun woon- gebouw.

Inspirerende presentaties door o.a. Peter Kuenzli, auteur van de publicatie Operatie Wooncoöperatie en Pieter Bekkers, voorzitter van het Dordtse Woongenootschap i.o. Interview met Eric Amory, initiatiefnemer van de Amsterdamse wooncoöperatie Akropolis-IJburg.

De presentatie is live te volgen via het Youtube kanaal van Via Cultura. Vooraf aanmelden via: info@stichtingdestad.com

Gegevens

Datum:
10/03/2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Biesboschhal
Maasstraat 11
Dordrecht, 3313 CR Nederland
+ Google Maps
Ga naar de inhoud