Op 9 september van 14.30 uur tot 15.00 uur hangt raadslid Irene Koene het Taalakkoord op in de ingang van de Stadswinkel van het Stadskantoor. Wethouder Peter Heijkoop is er ook bij en vertelt hier wat meer over.
De gemeente Dordrecht wil het belang van begrijpelijke taal duidelijk maken. Om die reden heeft zij het Taalakkoord ondertekend. Het Taalakkoord zet zich in voor het tegengaan van laaggeletterdheid. De gemeente heeft als overheid een voorbeeldfunctie. Daarom zet de gemeente zich in om begrijpelijke taal te gebruiken. Dit geldt voor medewerkers van de gemeente, de politiek én voor de inwoners. Dit is 1 van de onderdelen waarop de gemeente haar dienstverlening verbetert.
De huidige samenleving vraagt van burgers en werknemers dat zij mondig zijn. Daarnaast moeten zij over voldoende taal- en digitale vaardigheden bezitten om de communicatie van de gemeente te begrijpen. De gemeente beseft dit en past zich aan.
Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom. Taalambassadeurs en talenpartners uit de stad zijn ook uitgenodigd.
“De gemeente Dordrecht spant zich in om laaggeletterdheid te bestrijden en te voorkomen. Het college van Burgemeester en Wethouders geeft de aanpak van Laaggeletterdheid veel aandacht. In het coalitieakkoord verbinden wij dit met thema’s zoals armoede, en onderwijsachterstandenbeleid.
We koppelen laaggeletterdheid ook aan de diverse rollen die de gemeente Dordrecht in het bestrijden en voorkomen van laaggeletterdheid heeft. Als werkgever hebben we de ambitie om het goede voorbeeld te geven in de vorm van een ondersteuningsaanbod gericht op onze medewerkers.
De gemeente heeft een belangrijke rol als ambassadeur van de Taalakkoorden.” Leren en Werken: Taalakkoord
Gewoon Dordt organiseert ook dit jaar tijdens de Week van de Alfabetisering op 14 september weer een taalactiviteit.