Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Loodgieters Dag

11/03/2021 @ 08:00 - 17:00

wereld loodgietersdag

Op donderdag 11 maart 2020 is het ‘Wereld Loodgieters Dag’. Op deze dag worden loodgieters als ambachtelijke vakmensen in het zonnetje gezet en wordt aandacht gevraagd voor het belang van loodgieters. Of eigenlijk: installateurs.

‘Wereld Loodgieters Dag’ is in 2010 in het leven geroepen na de aardbeving in Haïti. Loodgieters hebben een belangrijke rol gespeeld bij de wederopbouw van het land. Als erkenning hiervoor hebben de loodgieters een eigen dag gekregen.

Loodgieters waren er in eerste instantie voor het aanleggen van loden dakbedekkingen. Met de komst van waterleidingen en riolering breidde hun vakgebied zich uit met de aanleg van (loden) water- en afvoerleidingen. Tegenwoordig houden de installateurs zich niet alleen bezig met waterleidingen, maar ook met de aanleg en het onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties en riolering. Met name op het gebied van verwarmingsinstallaties is tegenwoordig ook kennis van computers nodig.

Het werk van de loodgieters heeft door de eeuwen heen grote impact gehad. Door te zorgen voor goede aanvoer van schoon (drink)water en aanleg van riolering vormt het werk de basis voor een gezonde en welvarende maatschappij.

Gegevens

Datum:
11/03/2021
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Skip to content