Eric van den Berg

Eric van den Berg

Eric van den Berg is 50 jaar. Hij is gedreven, resultaatgericht en is een energieke inwoner van Dordrecht met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Hij wil vooral mensen verbinden, aansturen, in beweging brengen, begeleiden en helpen. Van nature maakt hij makkelijk contacten.

In de 25 jaar dat hij in Dordt woont, heeft hij veel zien veranderen, voornamelijk in een positieve zin. Toch moet Dordrecht blijven ontwikkelen en verdient het aandacht. Eric heeft zich aangesloten bij Gewoon Dordt, zodat hij op deze manier iets kan betekenen voor zijn mooie stad.

Een van zijn kernpunten is het opzetten een ‘wijkcoach’ die door de gemeente erkend moet worden. ‘Wijkcoaches’ zijn Dordtenaren die hun wijk goed kennen en pro-actief in gesprek blijven met bewoners  en andere ‘wijk coaches’. Zo moeten bewoners gestimuleerd worden voor buurtinitiatieven, maar mensen ook durven aanspreken als het een zootje wordt.

‘‘Het is geweldig om mij nog meer te verdiepen in het doen en laten van Dordrecht, zeker nu ik meer betrokken ben bij onze stad.’’

Back to top