Artikelen

Berckepoort verdient een bestemming

Berckepoort-dordrecht

De Berckepoort op de Voorstraat staat inmiddels alweer jaren leeg. Althans voor zover het de foyer en het theaterzaaltje betreft. Dat is zonde voor zo’n mooi pand op een prachtige plek zo vlakbij de Augustijnenkerk. 

Er zijn verschillende initiatieven geweest vanuit de Dordtse samenleving om met de gemeente tot een invulling te komen. Een restaurant, daghoreca, een debatcentrum en een dansschool waren enkele van die ideeën. Korte tijd zat er een gallery in het pand. Het meest recente initiatief is om er een museum voor portretkunst te vestigen. 

Een invulling van het gebouw maakt de Voorstraat hier een stuk levendiger. Daarom heeft Gewoon Dordt het college van B&W artikel 40 vragen gesteld over de wijze waarop het college tot een goede bestemming van dit gebouw zou kunnen komen en welke criteria zij hanteert voor externe partijen die hier een initiatief willen starten.

Berckepoort Dordrecht

Vragen aan het college:

  1. Welke criteria en randvoorwaarden hanteert u om tot een invulling van (dit gedeelte van) de Berckepoort te komen?
  2. Kunt u aangeven welke voorkeur u heeft voor de specifieke invulling van deze locatie? Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een culturele of maatschappelijke invulling of een commerciële.
  3. Welke elementen uit de door u gewenste invulling dragen bij aan de positieve ontwikkeling van de levendige binnenstad en met name de Voorstraat-Augustijn?
  4. Wat is uw eerste indruk van het plan voor een stedelijk museum voor portretkunst?
  5. Wat zou dit initiatief geschikt of ongeschikt maken voor deze locatie?
  6. Wat is er nodig om een burgerinitiatief als dit tot een succes te maken?
  7. Welke ondersteuning kunt u bieden aan de mensen achter de burgerinitiatieven om het tot een succes te maken?

Ook interessant

1 reactie

Comments are closed.

Ga naar de inhoud