Artikelen

Gewoon meepraten over bezuinigingen

sparen begroting 2024

Voor de zomer wordt er altijd een kadernota gemaakt. Daarin staan de wensen van het college en de gemeenteraad. Maar wensen kosten geld. En hoeveel geld dat kost wordt uitgewerkt in een begroting.

Voor 2024 ligt er nu zo’n financieel uitgewerkte wensenlijst. Maar veel plannen lopen langer dan een jaar. Daarom worden ook de jaren na 2024 in de begroting opgenomen.
Om al die kosten te kunnen betalen krijgen we als gemeente geld van het Rijk. De komende jaren moet het Rijk bezuinigen omdat er veel is uitgegeven door bijvoorbeeld de coronacrisis. Dat betekent dat de gemeente ook minder geld krijgt. En dat ook de gemeente moet gaan bezuinigen.

Dat vraagt om lastige keuzes. Doen we alles gewoon een beetje minder? Dat vindt Gewoon Dordt niet de bedoeling. Ambitieuze plannen als de Stadsas Dordt moet je willen uitvoeren zoals ze bedacht zijn. Zodat het een mooie entree van de stad wordt met veel broodnodige woningen.

Hoe dan wel? Daarover gaan de gemeenteraad en het college de komende maanden in gesprek. Belangrijk is dat we ook jullie mening daarbij meenemen.
Wil jij met ons meepraten over keuzes die we kunnen maken? Neem dan contact op met ons via info@gewoondordt.nl.

#gewooneerlijkepolitiek

Ook interessant

Ga naar de inhoud