Artikelen

Groen de hoogte in: verticale tuinen

verticale tuin

Gewoon Dordt heeft al aan aantal keer de wens uitgesproken voor de aanleg van zogenaamde verticale tuinen. Deze tuinen hebben waarde voor de leefomgeving en dragen bij aan de klimaateffecten. De tuinen zorgen onder meer voor minder hitte in de stad en opname van fijnstof.

Gertjan Kleinpaste: “Er is nu een mooie kans om een pilot te doen en de eerste verticale tuin te realiseren aan de Aardappelmarkt. Ik heb de bewoners daar op het spoor gezet om hier een initiatief voor in te dienen tijdens de Stadsmarkt in de Blauwe Kamer van de bibliotheek op 13 maart. Dat hebben zij gedaan, samen met architect Nicky van der Kooij”.

Gewoon Dordt brengt initiatiefnemers graag in contact met, in dit geval, woningbouwcorporatie Woonbron en de gemeente Dordrecht.

“Wij zijn voorstander van concrete acties en plannen om de stad groener en leefbaarder te maken. Ook op het Leerpark zouden verticale tuinen bij de appartementen niet misstaan. Wij hopen dan ook dat de verticale tuin aan de Aardappelmarkt zo snel mogelijk gerealiseerd wordt en als voorbeeld kan dienen voor de rest van Dordt”.


verticale tuinen
AD 18-03-2019

Ook interessant

Ga naar de inhoud