Artikelen

Groenonderhoud: met beleid of de botte bijl?

groenonderhoud

De laatste dagen zijn er bij Gewoon Dordt diverse vragen binnengekomen van bewoners die zich ongerust maken over het groenonderhoud. Er lijkt weinig ‘met beleid’ gewerkt te worden. Het ziet er op sommige plekken meer uit alsof er met de botte bijl door het groen is gegaan.

Snoeien

Ook wij hebben in de stad een aantal plekken gezien waar acties met een opvallend resultaat hebben plaatsgevonden. Het groen langs het water aan bijvoorbeeld het Jean Paul Sartre-erf is zodanig machinaal verwijderd dat het op een kaalslag lijkt. Bij Park Merwestein zijn de struiken die aan de kant van de Singel staan bijna tot aan de grond weggezaagd, allemaal op vrijwel gelijke hoogte. Ook zijn er op andere plekken in de stad forse stukken groen bijna met de grond gelijk gemaakt. Zoals hoek Kotterstraat / Karel Doormanweg, in het Weizigtpark en aan de Van Bearlestraat.

Leefomgeving

We hebben een aantal vragen gesteld aan het college. We zijn benieuwd waarom de keuze is gemaakt om zo rigoureus als het er uitziet te werk te gaan. Maar ook om machinaal vrijwel al het groen volledig weg te maaien. En, misschien nog belangrijker, hoe de kaalslag zich verhoudt tot het broedseizoen van de vogels of de consequenties die er kunnen zijn voor andere dieren zoals egels.

We hopen op een snelle reactie, zodat er eventueel nog snel ingegrepen kan worden in de werkwijze die nu gehanteerd wordt.

groenonderhoud-kotterstraat

Heb je ook voorbeelden van grondig groenonderhoud in jouw buurt? Mail ons dan met je voorbeeld en eventuele foto’s op info@gewoondordt.nl.

Ook interessant

Ga naar de inhoud