Artikelen

Schriftelijke vragen ontwikkeling Kunstkerk

Kunstkerk

Gewoon Dordt heeft de afgelopen week samen met GroenLinks schriftelijke vragen gesteld aan het college over de Kunstkerk. De Kunstkerk, ooit een sfeervol kleinschalig muziekpodium, staat in de Museumstraat en is door de gemeente verkocht aan Ewald Dudok en Engel Ames (bron: artikel De Dordtenaar, 11 april 2017). Het college gaf daarmee de voorkeur aan projectontwikkeling in plaats van aan een buurtinitiatief.

Culturele locatie

Sindsdien is het stil en gebeurt er niets met het pand, dat hoognodig gerenoveerd moet worden. Op andere plekken in de binnenstad treedt de gemeente stevig op als pandeigenaren hun panden laten verkrotten. Precies een jaar geleden werden in kranten en op de lokale omroep sprankelende ideeën voor het pand gepresenteerd en werd aangekondigd dat de plannen eind 2018 gerealiseerd zouden zijn.

Het idee is om een culturele locatie te ontwikkelen met horecafaciliteiten en expositieruimten en daarmee een mooie verbinding tot stand te brengen tussen het Dordts Museum en The Movies en het Hof van Nederland. Een prima idee dat kwaliteit toevoegt aan dit gedeelte van de binnenstad.

Wij zijn echter bezorgd over de voortgang en in de buurt heerst onbegrip over het afwijzen destijds van het concrete plan vanuit de buurt en over de voortgang van de ontwikkeling van de Kunstkerk nu. Ook bestaat er angst dat er daar te grootschalige horeca wordt ontwikkeld.

Vragen

Voor ons reden om met GroenLinks vragen te stellen over de voortgang. Is er tijdig een omgevingsvergunning aangevraagd? Zijn er concrete bouwplannen ingediend en een plan voor de ontwikkeling van deze locatie? Is er nog steeds zicht op realisering van de plannen voor het eind van dit jaar en staat het college nog steeds volledig achter de destijds gemaakte keuze voor de projectontwikkelaar in plaats van het breed gedragen burgerinitiatief?

Wij zijn nieuwsgierig naar de antwoorden , die we zullen publiceren als ze binnen zijn.

Gertjan Kleinpaste

Afbeelding: Wikimedia, Ymblanter.

Ook interessant

Geef een reactie

Ga naar de inhoud