Artikelen

Lucht, groen en ruimte

groen lucht ruimte

Wonen in Dordrecht wordt als thema steeds spannender, ook binnen de begroting 2019. Het college heeft plannen om deze raadsperiode 4.000 huizen toe te voegen en in de volgende nog eens 6.000 huizen. Dit kan niet anders dan door te verdichten, 10.000 woningen binnen dezelfde ruimte als waar er nu al zo’n 55.000 staan.

Groen

De vraag wat betreft Gewoon Dordt is in hoeverre er voldoende lucht en groen blijft? We hebben de luxe als stad dat we een geweldig buitengebied hebben; we moeten er alleen niet aan denken dat hierdoor de stad een soort Betondorp wordt. We verwachten dat er ‘groene’ voorwaarden worden gesteld aan de nieuwbouwprojecten. Verticale tuinen, daktuinen, maar ook kleine parkjes waardoor het aanzicht vriendelijk blijft zijn wat ons betreft een must.

Hoger

Er zal waarschijnlijk ook hoger gebouwd moeten worden dan tot nu toe is gebeurd. Aan de rand van het centrum, het gebied tussen de Spuiboulevard en het station, lijkt daarvoor het meest geschikt. Als je de hoogte ingaat hou je op de grond nog wat vierkante meters over
om te leven: buiten spelen, joggen, wandelen, fietsen.

Inkomen

En als laatste wil Gewoon Dordt dat de huizen die gebouwd worden ook voor jongeren, starters en ouderen met een lager inkomen zijn. Prima om midden – en hoge inkomens aan te trekken of te binden aan je stad maar het kan niet zo zijn dat als je start of een wat lager
inkomen je hebt je dan maar naar een van de andere Drechtsteden moet verkassen. Flauwekul!

Meepraten

Heb je ook wat te zeggen over wonen in de stad?
Kom dan op vrijdag 30 november naar ons Lagerhuis-debat met als hoofdthema: Leven in de stad.
Aan de hand van drie stellingen gaan de aanwezigen met elkaar in debat. Per stelling is er een inleiding. De thema’s zijn: wonen, diversiteit en jong.

Lees hier meer over het Lagerhuis-debat en meld je aan!

Ook interessant

Ga naar de inhoud