Artikelen

Roze fontein op Coming-outdag

coming-out dag

Zondag 11 oktober is het Coming-Outdag. Omdat iedereen wel een beetje kleur kan gebruiken in deze tijd heeft Gewoon Dordt gevraagd of het water van de fontein op het Statenplein roze kan zijn, zodat er toch wat extra aandacht is voor deze belangrijke dag. Chef Markten, Chef Openbare Ruimte en Chef LHBTI vonden het een goed idee en zorgden ervoor dat het water nu roze kleurt. Gewoon dank dus aan de wethouders Maarten Burggraaf, Marco Stam en Peter Heijkoop.

Gewoon Dordt vindt het spijtig dat het voor veel mensen nog zo lastig is om zichzelf te kunnen en durven zijn en dat ook aan anderen kunnen vertellen. Met het roze kleuren van de fontein wil Gewoon Dordt alle LHBTI’s een hart onder de riem steken. “Dat veel mensen het nog steeds moeilijk vinden om uit te komen voor wie ze zijn, betekent dat we nog een weg te gaan hebben wat betreft de sociale acceptatie”, zegt Irene Koene. “Daarom blijft aandacht voor de LHBTI’s gewoon belangrijk. Omdat het lastig is om in deze tijd iets te organiseren is de roze fontein een mooie manier om toch aandacht te vragen.”

Coming-outdag wordt sinds 2009 ook in Nederland georganiseerd. In de eerste jaren was er een thema verbonden aan deze dag. Sinds 2015 ligt de nadruk op een blijvend statement: iedereen moet het hele jaar door zichzelf kunnen zijn. Gewoon Dordt vraagt hier regelmatig aandacht voor.

roze fontein statenplein coming-outdag
Bron: AD – 11 oktober 2020

Ook interessant

Ga naar de inhoud