Artikelen

The Passion, wat kost zoiets nou?

The Passion

De eerstvolgende editie van The Passion zal op 18 april 2019 plaatsvinden in Dordrecht. De meningen in de stad over dit evenement en met name de aard ervan zijn verdeeld. Net als bij de fractie van Gewoon Dordt. Toch brengen evenementen als dit een hoop extra bezoekers naar de stad. Niet alleen ten tijde van het evenement, maar zeker ook lange tijd erna is dat merkbaar bij met name horecaondernemers. Dat is positief. Het merk Dordrecht wordt in de markt gezet, de markt pakt het op.

In een raadsinformatiebrief heeft het college een schets gegeven van de organisatie en de kosten van The Passion 2019. Volgens hen is naast 200.000,- euro voor de omroepen en de producer, er ook nog 285.000,- euro nodig voor de kosten om in onze stad van alles te regelen. Dat maakt dus een totaal van bijna vijf ton.

Omdat lering uit het verleden kan worden getrokken denken wij dat het hier niet bij blijft en dat er nog veel extra kosten bij zullen komen. Daarom hebben wij een aantal vragen gesteld aan het college die hier betrekking op hebben. Aanvullend hebben wij ook gevraagd hoeveel bezoekers er verwacht worden bij de locatie van de liveshow en de risico’s van het genoemde ‘overloopplein’.

Afsluitend vinden wij het niet alleen van belang dat niet onze binnenstad in de etalage wordt gezet, maar over de gehele stad genomen de wijken er allemaal netjes bij liggen. Ook dat zou een uitdaging moeten zijn voor het college.
We zijn heel nieuwsgierig naar de antwoorden.

Art.40-vragen: The Passion

Afbeelding: Cristo Padmos

Ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Ga naar de inhoud