Artikelen

Twee weken op de strafbank 

cafe arina

Het is natuurlijk vreselijk, een caféruzie. Dat er iemand met wonden in het gezicht naar het ziekenhuis moet voor behandeling is afschuwelijk. Voor het slachtoffer en voor de uitbater van een café.

Café-eigenaren worden verantwoordelijk gehouden voor incidenten in hun kroeg. Daar is Gewoon Dordt het in beginsel mee eens. Maar er zal volgens ons altijd een toets moeten zijn of de ondernemer in het geval van een incident nalatig is geweest of tekort schoot. De vraag beantwoorden of hem of haar daadwerkelijk iets aan te rekenen valt.

Optreden tegen illegale drugs-praktijken in een café is volgens Gewoon Dordt terecht. Bij opstootjes, knokpartijen en incidenten zoals afgelopen week bij ‘Arina’ op de Voorstraat moet de (loco-)burgemeester volgens ons eerst tot tien tellen, de feiten beoordelen en de vraag beantwoorden in welke mate het de uitbaatster is aan te rekenen. Niet direct een ondernemer twee weken op de strafbank zetten.

Dat is een zware sanctie, iemand twee weken omzet en inkomen ontnemen. Daarom wil Gewoon Dordt na het zomerreces met raad en college in debat. Over de interpretatie van de regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening en over het beleid omtrent de sluiting van horecagelegenheden.

Dat biedt helaas geen oplossing voor de situatie bij Café Arina of voor eerdere maatregelen. We hopen wel dat dit in de toekomst overhaaste, mogelijk te lichtvaardige besluiten tot tijdelijke sluiting voorkomt.

Ook interessant

Geef een reactie

Ga naar de inhoud