Artikelen

Prominente Taalmaatjes weer aan de slag

taalmaatjes 2021

Op 11 september zijn de Prominente Taalmaatjes weer aan de slag gegaan. Tijdens een bijeenkomst in het Onderwijsmuseum werden tien maatjes gekoppeld aan tien deelnemers. Deze deelnemers zijn mensen die laaggeletterd zijn en Nederlands als moedertaal hebben. Het project loopt tot de kerst.

De Taalmaatjes hebben na de kennismaking met hun deelnemer een training gekregen van Ria van Adrichem. Zij is een expert op het gebied van lesgeven aan laaggeletterden. Door te presenteren hoe iemand die laaggeletterd is teksten ziet, werden de maatjes zich bewust van hoe lastig het is om minder taalvaardig te zijn. Zij gaan de komende periode met de deelnemers aan de slag op thema’s die hen aanspreken, onder andere door het gebruik van Succes! boekjes. Zo oefenen en leren de deelnemers tegelijkertijd.

Het is de tweede keer dat het project Prominente Taalmaatjes wordt georganiseerd door Gewoon Dordt. We doen dit in samenwerking met de Stichting Lezen & Schrijven en Sagènn. Laaggeletterdheid is niet volledig te bestrijden maar we kunnen wel aandacht vragen voor dit probleem en ons als partij ervoor inzetten. 

Ook interessant

1 reactie

Comments are closed.

Ga naar de inhoud