Dordrecht Pride

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dordrecht Pride

07/09/2019 @ 14:00 - 22:00

Zaterdag 7 september is Gewoon Dordt weer aanwezig bij de Dordrecht Pride op het Beverwijcksplein!

Vanaf ’s middags 14:00 uur kun je Trouwen voor 1 Dag in de grote Roze opblaaskerk, zijn er kinderactiviteiten en sportclinics. Ook is er een uitgebreid muzikaal programma. Wanneer de Pride Walk op het Beverwijcksplein aankomt zijn er optredens van o.a. Bonnie St. Claire, Dolly Dots Esther en Anita, TRINXX en Divine!

Vrijdag 6 september begint de Pride om met een ABBA Tribute en Summer Drijf-In Bios Openluchtfilm in de Spuihaven: ‘Mamma Mia, here we go again’.

Roze Lifestylemarkt

Tussen 14:00 uur en 20:00 uur speelt de Roze Lifestylemarkt een centrale rol in op het sfeervolle Beverwijcksplein, tijdens Dordrecht Pride 2019. Deze gezellige markt wordt een mix van o.a. lifestyleproducten, streek- en verzorgingsproducten, fashion en diverse accessoires aangevuld met lekkere foodtrucks.
De Roze Lifestylemarkt op Dordrecht Pride is de enige in zijn soort en daarmee niet alleen de gezelligste maar ook de grootste van Nederland!

LHBTI-vlag

Klik hier voor het hele programma op de website van Dordrecht Pride.

Dordrecht Pride is in 2012 opgericht om te voorzien in een behoefte, een behoefte naar lokale roze evenementen. Vrijwel iedere grote stad had inmiddels al een grootstedelijk roze evenement. Dordrecht is in 2012 uitgeroepen tot evenementenstad van dat jaar, maar miste nog een roze festival dat jaarlijks op een groot bezoekersaantal kon rekenen.

Gewoon Anders

Wij hebben aandacht voor alle inwoners in de stad, iedereen moet kunnen zijn wie hij is. Helaas zien we dat de sociale acceptatie van LHBTI’s nog steeds te wensen overlaat. Dit leidt vaak tot eenzaamheid, uitsluiting en andere problemen. Met name de roze ouderen, gemiddeld zo’n 70 jaar en pas op latere leeftijd ‘uit de kast gekomen’, ondervinden problemen. Gewoon Dordt wil dat er voor deze groep mensen een plek komt waar zij elkaar kunnen ontmoeten zonder iets uit te hoeven leggen, waar ze volledig geaccepteerd worden.

Om de emancipatie van (jonge) LHBTI’s te bevorderen blijft de gemeente inzetten op voorlichting bij scholen, sportverenigingen en culturele gemeenschappen. Rolmodellen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

Gegevens

Datum:
07/09/2019
Tijd:
14:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.dordrechtpride.nl/programma-1

Locatie

Beverwijcksplein – Dordrecht
Beverwijcksplein
Dordrecht, Nederland
+ Google Maps
Back to top