Antoinette de Fouw

Commissielid en nr. 5

Antoinette de Fouw

Antoinette is geboren (1965) en getogen in Dordrecht. Na omzwervingen in binnen- en buitenland, woont ze al weer ruim 10 jaar in Dordrecht. Binnen Dordt heeft ze in diverse wijken gewoond en momenteel in Wielwijk.

Ze heeft ervaring in zowel de zorg (als verpleegkundige en patiëntvertegenwoordiger) als het bedrijfsleven (als IT’er); als werknemer en zelfstandige. Sinds de oprichting van GewoonDordt van 2017 heeft ze (eindelijk) ook de stap gezet actief te worden in de politiek en is momenteel commissielid voor GewoonDordt. Ze is bezig met de studie Zorgethiek en beleid, waarin zorg en politiek samenkomen. Centraal staat voor Antoinette het opkomen voor kwetsbaren in de samenleving, vanuit het perspectief en de context van die ander.

Ze is eigenwijs, vasthoudend, rechtvaardig, activistisch en leergierig, maar kan ook genuanceerd en soms een advocaat van de duivel zijn. Ze is niet bang een mening bij te stellen, kan fouten toegeven en hiervan leren.

Ze heeft gekozen voor Gewoon Dordt, omdat ze Irene Koene al kent vanaf de middelbare school. Ze heeft Irene altijd gevolgd en gesteund in de lokale politiek en gewaardeerd om de manier waarop ze politiek bedrijft. Dat is de reden dat ze vooraan stond om haar te steunen in haar politieke werk om dit voort te kunnen zetten en inmiddels ook zelf actief te worden in de lokale politiek.

“Zorgen doe je voor elkaar en met elkaar.”

Skip to content