Irene Koene

Fractievoorzitter

Irene Koene

Irene Koene (geboren 1965) is oprichter van Gewoon Dordt en naast fractievoorzitter ook bestuursvoorzitter van Gewoon Dordt. Ze is een doorzetter en doorpakker en gaat er altijd vanuit dat er een oplossing is. Ze is realistisch en ondernemend en stroopt graag de mouwen op. Soms iets te direct, maar altijd eerlijk.

Gewoon Dordt heeft ze opgericht, omdat ze nog niet klaar is in de politiek. Vanuit Gewoon Dordt wil ze een kritisch opbouwend geluid laten horen. Een geluid dat rekening houdt met inwoners en ondernemers. Ze is voor Gewoon Dordt de fractievoorzitter/raadslid van de eenmansfractie voor de gemeente en de regio, sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Een van haar kernpunten is het zorgen voor een goede compensatieregeling voor inwoners en ondernemers als ze benadeeld worden in het (verkeerd) handelen van de gemeente, zodat zij niet in de problemen komen door langdurende procedures.

‘‘Het is echt heel leuk en interessant om een nieuwe partij te starten en met anderen vol energie iets te gaan betekenen voor de stad.’’

 

Back to top