Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Politiek Café EuReCa 2/2

19/03/2022 @ 21:00 - 23:00

EuReCa

Dordtenaren bespreken de populairste visies op het Europa van Dordt tegen de achtergrond van de verkiezingsuitslag in dit politiek café.

Spoken word artiest Soumeya Mezian treedt op. En wie wil, loot mee om in mei in Brussel ‘Het Europa van Dordt’ met cafégangers uit andere Europese steden te bespreken.

Het European Democracy Lab zet zich in voor nieuw nadenken over Europa. Op 12 maart organiseerde het European Democracy Lab samen met Bibelot een campagne-moment in het Energiehuis. Deze tweede sessie wordt gehouden in Café Brandstof van het Energiehuis.

De drie visies gepresenteerd met de meeste stemmen worden deze avond, door het publiek in het tweede EuReCa café besproken met de desbetreffende politieke partijen.

Vier vragen liggen er zaterdag voor:

  1. Voor het Europa van nu zijn Dordtenaren in de eerste plaats consument (één munt, één financieel Europa) of werknemer (één Europese markt). Maar hoe zou een sociaal Europa eruit zien?
  2. De EU stelt de Green Deal voor, met een energietransitie, werken aan klimaatneutraliteit en onafhankelijkheid van energiebronnen van buiten. Hoe moet het Europa van na die Green Deal eruit zien?
  3. De Europese bestuurslaag beslist veel dat ons dagelijks leven raakt, maar is weinig democratisch. Dordtenaren kijken en praten nu nauwelijks mee. Hoe zou een democratisch Europa eruit zien? En hoe neemt de Dordtenaar daaraan deel?
  4. Analisten stellen dat Putin al een tijdje Europa uit elkaar speelt en nu Oekraïne durft binnen te vallen, omdat Europa verdeeld is en niet sterk staat. Hoe zou een sterker Europa eruit zien?

Gegevens

Datum:
19/03/2022
Tijd:
21:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Energiehuis
Noordendijk 148
Dordrecht, 3311 RR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Naar de inhoud springen