Artikelen

800 jaar verzamelen

800 jaar verzamelen

Deze weken wordt bij alle huishoudens in Dordrecht een verzamelalbum 1220 – 2020 in de bus gedaan. Hierin staan verhalen over “de belangrijkste historische gebeurtenissen, geschiedenis van de wijken en verhalen over cultuur, sport, vrije tijd en nog veel meer.” Er kunnen ook 250 plaatjes gespaard worden om het album compleet te maken. Een mooie actie van de zeven supermarkten die dit boek aan ieder huishouden in de stad cadeau doen. Best leuk.

Wat we alleen niet snappen is dat we een paar weken geleden grote (licht politiek getinte) advertenties in de media tegenkwamen dat er ruim 4.000 kinderen in Dordrecht in armoede leven. Hun ouders dus ook. En om de plaatjes te sparen moet je in negen weken tijd voor minimaal 70 euro per week boodschappen doen om het juiste aantal plaatjes te bemachtigen. Alleen is dit voor veel gezinnen en wie weet nog meer geen haalbare kaart.

Omdat we nieuwsgierig zijn hoe toch alle inwoners bij deze actie in het kader van 800 jaar stad betrokken kunnen worden hebben we een aantal wethouders gemaild. De wethouders die over 800 jaar stad gaan en de wethouder armoede. We hebben gevraagd om een reactie hoe er omgegaan wordt met deze mensen die misschien wel mee willen doen maar niet kunnen. Het gaat hier niet over het moeten kiezen tussen een eenvoudige of een luxe telefoon. Het gaat hier gewoon om meedoen in je eigen 800-jarige stad.

Update: 6 januari 2021

We kregen al snel positieve reacties op het bericht van Irene Koene met de oproep iets te organiseren om meer mensen te betrekken. Waaronder het aanbod van Jan Willem Boezeman van het Augustijnenhof voor het verwerken van ongebruikte en dubbele plaatjes.

Augustijnenhof

Ook interessant

Ga naar de inhoud