Artikelen

Frits Baardabrug onthuld

Frits Baardabrug onthult

Op 28 mei 2024 is het naambord op de Frits Baardabrug onthuld. Dit gebeurde door twee zussen van Frits Baarda.
Baarda was journalist en woonde sinds 1981 in Dordrecht. Hij overleed vorig jaar plotseling.

Frits Baardabrug onthulling

De naamgeving van de brug was door Gewoon Dordt in een motie aan het college van B&W gevraagd. De gemeenteraad nam die motie bijna unaniem aan. Als de Oranjerie verplaatst is van het terrein van Woonbron naar het terrein van het duurzaamheidscentrum, wordt de brug weer een werkende brug. Op die manier kunnen bezoekers van het Weizigtpark dan over deze brug naar de Oranjerie. Ook voor het behoud en het herstel van dit rijksmonument heeft Gewoon Dordt zich jaren ingespannen.

Frits Baarda schreef onder andere een boek over de 704 bruggen op het eiland van Dordt. Baarda was ook actief binnen Stichting De Stad. En tijdens de coronapandemie schreef hij een prachtig boek. Daarin stonden ontroerende interviews met alle bewoners van de straat waarin hij woonde.

Baarda was verknocht aan deze ogenschijnlijk overbodige brug tussen het Weizigtpark en het duurzaamheidscentrum Weizigt. Hij ving ooit het gerucht op dat de brug gesloopt zou worden. Hij zei toen: “Als de gemeente dat gaat doen, keten ik mij vast aan die brug”. Zijn naam is sinds 28 mei onlosmakelijk verbonden aan deze brug.

Ook interessant

Ga naar de inhoud