Artikelen

Geen uitbreiding voor Ikra in Dordrecht

ikra

Al jaren pleit de Stichting Islamitisch Primair Onderwijs Rijnmond (SIPOR) bij de gemeente voor een tweede islamitische school. Deze zou naast de bestaande school Ikra moeten komen. Gewoon Dordt heeft hier negatief op gereageerd, net als vele andere partijen in de raad.

Spreiding

Het college had eerder dit jaar al een negatief advies afgegeven. Toch werd het onderwerp geagendeerd in de commissie Sociale Leefomgeving. Tijdens de bespreking bleek dat er ook in de raad weinig steun was voor de uitbreiding. SIPOR geeft aan dat er veel kinderen op de wachtlijst staan. Deze kinderen komen vooral uit de regio. Wij hebben daarom gepleit voor een locatie in een andere gemeente. Dan krijg je meer spreiding in de regio. Daar kon wethouder Heijkoop zich ook helemaal in vinden.

“Marianne Hezemans stelde namens Gewoon Dordt voor te kiezen voor meer spreiding in de regio. ‘Bouw dan een locatie in Zwijndrecht of Ambacht. Nu zitten er op Ikra kinderen uit andere plaatsen, terwijl er geen plek is voor kinderen uit Dordrecht, van wie er al broertjes of zusjes op school zitten.'”

IKRA

Ook interessant

Ga naar de inhoud