Artikelen

Begroting 2020

Begroting 2020

Bouwen we bereikbaar?

Op veel plaatsen in de stad wordt gebouwd en er staan nog veel huizen in de planning. Dat is een goede ontwikkeling zolang wijken en buurten bereikbaar blijven. Een Spuiboulevard autoluw maken vinden wij vragen om problemen. Wij blijven benadrukken dat iets op de tekentafel aan de eisen kan voldoen maar in de praktijk niet hoeft te werken.

Geven we groen ruimte?

Er is afgesproken dat we op ongeveer de helft van het eiland niet gaan bouwen. Dat betekent wel dat huizen steeds dichter op elkaar komen te staan als je er 10.000 wilt toevoegen. Het is daarom belangrijk dat we zorgen voor voldoende groen tussen al het steen. Groene daken, verticale tuinen en pleinparkjes kunnen ervoor zorgen dat de stad overal groen oogt.

Maatregelen nemen vanuit het idee dat mensen de auto wel laten staan of gebruik gaan maken van deelauto’s is vooruitlopen op de ontwikkelingen. Inwoners horen een keuze te hebben in plaats van gedwongen te worden.

Leren we ondernemend?

Hoger onderwijs naar de stad halen is belangrijk voor een zo compleet mogelijk aanbod na het voortgezet onderwijs. Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) is hierin minstens zo belangrijk. Gewoon Dordt ziet graag toonaangevend en innovatief techniek onderwijs dat naadloos aansluit op het bedrijfsleven. Leer met werk, werk met leren!

DC-Begroting2020

Bron: Dordt Centraal, Weekendeditie  08/11/2019

Ook interessant

Ga naar de inhoud