Artikelen

“Boos weggelopen bij Studio De Witt? Klopt!”

Studio De Witt

RTV Dordrecht kopt met ‘botsing tussen Koene (Gewoon Dordt) en Merx (VVD)’ tijdens een uitzending over de zojuist gepresenteerde kadernota van het college van Dordrecht. Later noemen ze het zelfs een ‘incident’. We vragen Irene wat er nu echt aan de hand was.

“Nou ja boos, ik voelde me meer gekwetst. We waren met een aantal raadsleden in de studio en het eerste onderwerp was de kadernota. Die was de dag ervoor gepresenteerd door het college. In het gesprek ging het erom dat een aantal van de aanwezigen de kadernota niet als een financieel document ziet maar meer als een richtlijn voor wat we gaan doen wat betreft beleid. Dan wordt bij de begroting alles netjes vertaald in cijfers voor de komende jaren. Het gaat er bij de kadernota naar mijn mening omdat je je wensen neer kan leggen, naast die er al liggen vanuit het college.

Voor Marc Merx ligt het accent wel op de financiën en niet op de wensen, dat het te betalen moet zijn en dat je dat als uitgangspunt moet zien voor de kadernota. Niemand van ons vindt denk ik dat je meer kan uitgeven dan wat je hebt. Daarom was het ook, netjes gezegd, een nare opmerking die hij maakte in mijn richting met zijn “U niet, ik wel”.  Niet alleen onterecht omdat Gewoon Dordt altijd heel scherp is op de kosten, maar het was ook een jij-bak.

Het schoot bij mij echt in het verkeerde keelgat en ik ben direct vertrokken. Zo laat ik me niet wegzetten. Ik sta in dat programma in mijn privé tijd en dan heb in mijn beleving een informeel gesprek, je zit niet in de commissie. Als je dan gaat meneren en mevrouwen dan maakt je het onnodig beladen en nog met zo’n opmerking er bovenop.

Het programma Studio De Witt deelt vervolgens specifiek dit fragment als losstaand item met een half woord erbij uit een app die ik naar Ben Corino stuurde in de middag. Dat geeft dan een vertekend beeld. Het is jammer dat het zo op een vervelende manier bij elkaar komt. Hier leer ik weer van welke keuzes ik heb en kan maken”.

Ook interessant

Ga naar de inhoud