Artikelen

Hoe besteden Dordtenaren hun vrije tijd?

Dordt Centraal Enquete Recreatie

Gewoon Dordt wil een indruk krijgen van de mening van Dordtenaren over recreatie in Dordrecht. Dit naar aanleiding van de plannen om een nieuw intensief dagrecreatieterrein aan te leggen in de polder bij buurtschap de Bovenhoek, want is daar wel behoefte aan? Hoe willen Dordtenaren eigenlijk hun vrije tijd besteden?

Dagrecreatie

Binnenkort wordt in de commissie Fysiek gesproken over een nieuw dagrecreatieterrein op ons eiland van Dordrecht. Jaren geleden zijn eerdere plannen hiervoor geblokkeerd. Alleen de waterberging voor Sterrenburg, fietspad 220 (Zuidbuitenpoldersekade) en vijftig parkeerplaatsen zijn gerealiseerd. Deze laatste liggen vlakbij buurtschap De Bovenhoek. Dat is het stuk tussen de Provincialeweg, de Haaswijkweg Oost en de Zuidendijk waar zo’n 28 huizen staan

Er wordt nu aan de raad voorgesteld toch intensieve dagrecreatie mogelijk te maken naast de Bovenhoek. Dat is in strijd met wat de bewoners van de Bovenhoek willen maar ook met de opdracht die de raad in 2015 heeft gegeven.

De Elzen biedt met onder andere de Viersprong mogelijkheden voor actieve recreatie. Voor intensieve recreatie kan iedereen naar de Merwelanden. Het lijkt wenselijk om het gebied naast de Bovenhoek te benutten voor rustige recreatie.

Enquête: gewoon invullen!

Omdat Gewoon Dordt nieuwsgierig is naar hoe de inwoners van Dordrecht willen recreëren, hebben wij een enquête opgesteld. Deze enquête gaat breder dan de hierboven genoemde recreatiemogelijkheden. Recreëren kan zoveel zijn, in feite alles wat je graag doet in je vrije tijd.
Je kunt de enquête vinden op gewoondordt.nl

Bron: Dordt Centraal, Midweekeditie  18/09/2020

Ook interessant

Ga naar de inhoud