Artikelen

Enquete: Gewoon Recreatie

gewoon recreatie

Gewoon Dordt wil een indruk krijgen van de mening van Dordtenaren over recreatie in Dordrecht. Dit naar aanleiding van de plannen om een nieuw intensief dagrecreatieterrein aan te leggen in de polder bij buurtschap de Bovenhoek, want is daar wel behoefte aan? Hoe willen Dordtenaren eigenlijk hun vrije tijd besteden?

De enquête is gesloten en de antwoorden worden verwerkt. De resultaten zullen op korte termijn op deze website worden vermeld.

Binnenkort worden de plannen voor een dagrecreatieterrein besproken in de commissie Fysiek. Jaren geleden zijn eerdere plannen hiervoor geblokkeerd. Alleen de waterberging voor Sterrenburg, fietspad 220 (Zuidbuitenpoldersekade) en 50 parkeerplaatsen van de Nieuwe Dordtse Biesbosch zijn inmiddels gerealiseerd.
Het nieuw te ontwikkelen dagrecreatieterrein is gepland vlakbij buurtschap de Bovenhoek. Dat is het stuk tussen de Provincialeweg, de Haaswijkweg oost en de Zuidendijk waar zo’n 28 huizen staan (zie kaart).

Het college stelt aan de gemeenteraad voor toch intensieve dagrecreatie mogelijk te maken naast de Bovenhoek. Dat is in strijd met wat de bewoners van de Bovenhoek willen, maar ook met de opdracht die de raad in 2015 heeft gegeven.

De Elzen biedt met onder andere de Viersprong mogelijkheden voor actieve recreatie. Voor intensieve recreatie kan iedereen naar de Merwelanden. Het lijkt wenselijk om het gebied naast de Bovenhoek te benutten voor rustige recreatie.
Daarom is Gewoon Dordt nieuwsgierig naar hoe jij wil recreëren. Je reactie wordt gewoon anoniem verwerkt. De resultaten komen op onze website te staan en nemen we mee bij de bespreking in de commissie.

Voor meer informatie kunt u eventueel de pdf downloaden met nadere uitleg over de plannen van het college.
De bewoners rond de Bovenhoek hebben een eigen tegenvoorstel opgesteld.

Het is te adviseren de enquête in te vullen op de pc of laptop. Bij gebruik van een klein scherm (zoals een mobiele telefoon) kan het handig zijn het scherm in zijn breedte te gebruiken. Eventueel moet er links-rechts gescrolled worden om alle opties te bekijken.

Ook interessant

Ga naar de inhoud