Artikelen

Johan & Cornelis willen hun groene muur terug

Gebroeders de Witt
Gebroeders de Witt

Op vrijdag 20 augustus 2021 wordt bij het standbeeld van de broers De Witt hun sterfdag in 1672 herdacht. Zij werden het slachtoffer van een politieke moord. Sinds een aantal jaar is op initiatief van Ben Corino een herdenkingsbijeenkomst op de Visbrug, bij het stenen beeld voor de stenen muur.

Twee jaar geleden reageerde wethouder Sleeking tijdens de bijeenkomst enthousiast op de wens om de muur achter het beeld weer ‘groen’ te maken, zoals op oudere foto’s en afbeeldingen te zien is. De eigenaar van het hoekpand gaf direct aan daaraan mee te willen werken. Corino herinnerde Sleeking hier tijdens de herdenking in 2020 aan. Tot op de dag van vandaag heeft de eigenaar van de muur niks meer gehoord en is gebleken dat de gemeente nog steeds geen plan heeft.

Gewoon Dordt roept op om daar alsnog zo snel mogelijk mee te komen. Klimop kan oude, zachtere stenen en cement verzwakken maar er zijn diverse alternatieven om op verantwoorde wijze ‘verticaal groen’ aan te brengen. Mocht de wethouder daar niet uitkomen: wij hebben de expertise daarvoor in huis. Kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat Johan & Cornelis gewoon hun groene muur terugkrijgen.

Afbeelding: Door Michiel1972 – Eigen werk, CC BY-SA 4.0

Ook interessant

Ga naar de inhoud