Artikelen

Gewoon Dordt meldt zich af voor Drechtraad

Drechtsteden

Dinsdag 7 juli vonden de algemene beschouwingen van de Drechtraad plaats. Gewoon Dordt had zich afgemeld voor deze Drechtstedendinsdag, zo vertelt onze fractievoorzitter Irene.

“Bij algemene beschouwingen stel ik me meer voor dan dat ik twee minuten het woord krijg. En die twee minuten is omdat we samenwerken met Realistisch Ambacht, anders hadden we maar een minuut gehad. In twee minuten kan ik niet reflecteren op de voorstellen die gedaan worden en dan ook nog eens reageren op moties en amendementen die zijn ingediend.

We moesten ook bijna een week van tevoren onze woordvoering mailen, dat draagt ook niet bij aan het gevoel graag mee te willen doen. Het wordt geforceerd, bijna een kunstje. We zitten daar met 58 Drechtraadleden van 19 uur tot misschien wel na middernacht, maar dan moet het wel iets toevoegen.”

Irene ziet sowieso de samenwerking tussen de Drechtsteden afnemen. “De Sociale Dienst loopt prima en op nog een aantal vlakken kunnen we prima samenwerken, maar een heel aantal zaken komt toch weer ‘thuis’ in de eigen gemeente aan de orde.

De zaken die we moeten bespreken in Drechtstedenverband, waaronder ook de financiën (inclusief bezuinigingen) van het sociale domein, kunnen we over in debat in de carrousels van de Drechtraad. Dan kan het vervolgens als hamerstuk met eventueel een stemverklaring in die raad afgetikt worden. Dat scheelt een lange avond zitten voor algemene beschouwingen die niks toevoegen en zo heb je toch de belangrijke punten afgehandeld.”

Ook interessant

Ga naar de inhoud