Artikelen

Gewoon Dordt praat met ondernemers

ondernemers

The Movies was maandag 2 maart het decor voor een bijeenkomst van Gewoon Dordt met ondernemers in de stad. We hadden hen uitgenodigd om te komen praten over de dingen die goed gaan, maar zeker ook om hun knelpunten in kaart te brengen. Een tiental ondernemers kwam op de avond af.

Bereikbaarheid

Aan bod kwamen onder meer de bereikbaarheid van de stad en hoe daarmee kan worden omgegaan, de bestemming van Voorstraat-West en het reclamebudget van de stad. De ondernemers vinden dat de stad zichzelf tekort doet. “Het is een intieme stad met leuke winkeltjes en het gaat niet om hoe we op Rotterdam of Breda kunnen lijken. De Dordtenaar moet leren om trots te zijn op de stad zoals de toeristen dat zijn.”

Koopavond

Ook de eventuele verplaatsing van de koopavond kwam aan de orde en er werden ideeën geuit voor leegstand. “Denk aan de 9 straatjes in Amsterdam. Een initiatief als de 9 straatjes in Amsterdam zou ook hier een idee kunnen zijn. Daar zijn onder meer pop-up stores van bouwmarkten Gamma en Hornbach te vinden. Dan staat het in ieder geval niet meer leeg en dat verlevendigt de stad.”

Een opvolging van de knelpunten en ideeën vindt zo snel mogelijk plaats. Afgesproken wordt over een jaar weer een dergelijke bijeenkomst voor ondernemers houden.

Ook interessant

Ga naar de inhoud