Artikelen

Gewoon sport voor iedereen

Gewoon sport

De bijdrage van Gewoon Dordt aan de rubriek ‘Uit de fractie’ van Dordt Centraal van deze week introduceert ons nieuwe commissielid Antoinette de Fouw.
Met meteen een pittig onderwerp: het langlopende – slepende zelfs – dossier Sportparken.


Deze maand staat de bespreking van het Programma Sportparken op de agenda. Alle partijen hebben de gelegenheid gekregen om aan te geven wat zij graag meegenomen zien in dit programma. Vanuit Gewoon Dordt hebben we een aantal dingen genoemd om op te nemen in het programma:

  • Iedereen moet kunnen sporten, of je nu wel of geen beperking hebt waardoor het voor jou wat lastiger is.
  • Sportparken en -accommodaties zijn voor iedereen toegankelijk, van welke beperking er ook sprake is.
  • Het aanbod van de sportclubs is gebaseerd op de behoeften en aanbevelingen van gebruikers.

Sport en bewegen draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid. Er zijn een aantal groepen die we daarom noemen om er extra op in te kunnen zetten:

  • Inwoners van kwetsbare wijken, die vaak wel willen sporten en bewegen maar voor wie de stap te groot om persoonlijke of financiële redenen.
  • Jongeren uit gezinnen met een lager inkomen waarbij het belangrijk is om ze te binden en te behouden bij sport en bewegen.
  • Ouderen die nog zelfstandig wonen en geen doelgroep zijn waar de huidige sportcoaches van de gemeente zich op lijken te richten.

Wij zullen ons er hard voor maken dat voor deze en ook voor alle andere inwoners in de stad, van jong tot oud, er voldoende mogelijkheden zijn om te sporten en bewegen.

Voor wie een reactie wil geven over zijn of haar ervaringen met de sport in Dordt: neem gerust contact met ons op via info@gewoondordt.nl.

Bron: Dordt Centraal, Midweekeditie  08/12/2021

Ook interessant

Ga naar de inhoud