Artikelen

Gewoon Zo!

Programma Gewoon Zo

Op maandag 5 februari hebben wij in Café De Tijd aan de Voorstraat Noord ons programma ‘Gewoon Zo!’ gepresenteerd. Naast de kandidaten waren er ook veel geïnteresseerden die meer wilden weten over waar wij voor staan. Dat is in ieder geval voor politiek waarbij je eerst kijkt naar het effect dat besluiten op mensen hebben.

Het programma hebben wij bestempeld tot ‘dynamisch document’: we zijn begonnen met voor ons de belangrijkste speerpunten. Richting verkiezingen zullen we steeds meer toevoegen aan de hand van de actualiteit. Ook zullen de standpunten die wij hebben ingenomen bij de kieswijzers op de site en Facebook verwerkt worden.

Standpunten

De punten die we genoemd hebben in het programma zijn verdeeld onder een aantal kopjes:

  • GewoonLeven, met onder meer aandacht voor armoede, schuldproblematiek en woningaanbod;
  • GewoonAnders, over de sociale acceptatie van LHBTI’s;
  • GewoonOntspannen, over culturele voorzieningen en subsidies voor evenementen;
  • GewoonVeilig, waar we aangeven dat we zo snel mogelijk af willen van het vervoer van gevaarlijke stoffen door de stad;
  • GewoonWerken, met het accent op dat iedereen mee kan doen in de samenleving;
  • GewoonMobiel, met als belangrijkste punt het verlagen van de parkeerdruk in het centrum;
  • GewoonDuurzaam, waar we aandacht willen voor het voor iedereen bereikbaar maken van energiezuinige maatregelen;
  • GewoonSamen, als regionale samenwerking op het niveau van de Drechtsteden of Zuid-Holland-zuid effectief is en voordeel oplevert.

Over welk onderwerp het ook gaat, we willen ermee aan de slag vanuit een realistische en eerlijke benadering. Voordat een besluit genomen wordt willen we eerst weten welk effect de maatregel heeft op de inwoners of ondernemers die het betreft. Daarvoor wordt iedereen die het aangaat zoveel mogelijk betrokken bij veranderingen in hun directe leefsituatie of (woon)omgeving waarbij we ook eerlijk zijn als iets niet kan en geen beloftes maken die we niet waar kunnen maken.

Ook interessant

Geef een reactie

Ga naar de inhoud