Artikelen

Oefening baart kunst!

oefening baart kunst

Sinds maart 2018 ben ik commissielid voor Gewoon Dordt. Ik was al zijdelings bekend met de politiek maar het zelf doen is nog wel andere koek. Gelukkig kreeg ik al snel door wat er allemaal speelt. Actuele onderwerpen worden besproken in de commissie. Eerst is het lastig om je moment te pakken waarop je je zegje wil doen, de timing is belangrijk. En ondanks dat ik niet verlegen ben, was het in het begin moeilijk om zodanig door te vragen dat ik ook voor mijn gevoel het juiste antwoord kreeg. Dat is iets wat je echt moet leren.

Nu we zo’n negen maanden onderweg zijn, ken je de mensen en de lijntjes beter. Je weet dat je soms moet zorgen voor steun van andere fracties. Om iets te agenderen heb je bijvoorbeeld drie partijen nodig. Met inmiddels meer kennis van de inhoud, lukt dat wel beter en wordt het ook steeds leuker. Natuurlijk gaat het (voor mijn gevoel) niet altijd naar mijn zin, maar daar leer ik van.

Naast vergaderingen en bijeenkomsten vind ik het gesprek met inwoners en ondernemers interessant. Luisteren naar wat er leeft, waar mensen tegenaan lopen en wat voor hen belangrijk is. Helaas kun je niet iedereen tevreden stellen of voor alles een oplossing hebben. Wat ik wel probeer is om de signalen mee te nemen en te kijken of wij er als Gewoon Dordt iets mee kunnen. Soms is het voldoende om partijen bij elkaar te brengen. Ik merk dat mensen dit waarderen.

Heeft u ook iets waar ik vanuit Gewoon Dordt mee aan de slag kan? Laat het weten via info@gewoondordt.nl.

Marianne Hezemans
Gewoon Dordt

Gepubliceerd: Dordt Centraal Weekendeditie week 49; 7 december 2018

Ook interessant

Ga naar de inhoud