Artikelen

Parkeerleed

Parkeerleed

Op woensdag 23 september heeft de ‘Commissie Grote Projecten’ zich nog eens over parkeren bij het ziekenhuis en de sportboulevard gebogen.

De Middenzone, zoals het gebied heet, zal ontwikkeld worden tot een fraaie woonlocatie met winkels. Er komt ook een goede parkeervoorziening, die door een marktpartij zal worden geëxploiteerd. Daarmee zullen de kosten om te parkeren omhooggaan. Dat is niet gek als je bedenkt dat de huidige lage tarieven horen bij een matig onderhouden parkeerterrein. Toch tekenden 4.000 verontruste mensen inmiddels een petitie dat de lage parkeertarieven bij het ziekenhuis behouden moeten blijven.

Eerlijk gezegd, Gewoon Dordt is blij dat dit gebied zo’n mooie bestemming krijgt. Het klinkt wellicht hard, maar dat parkeertarieven omhooggaan hoort bij zo’n ontwikkeling. Daarmee willen we zéker niet zeggen dat we zorgpersoneel niet waarderen of hun zorg voor hogere parkeerkosten niet delen. Die parkeerkosten zijn simpelweg geen verantwoordelijkheid van de gemeenteraad. Afspraken over parkeerkosten moeten de werknemers van het ziekenhuis maken met hun werkgever.

De communicatie tussen de gemeente en de directie van het ziekenhuis had beter gekund en gemoeten. Maar de commissie en ook de gemeenteraad moeten zich beperken tot hun daadwerkelijke taak: beoordelen of ontwikkeling van de Middenzone voldoet aan de eisen en verwachtingen van de raad. Voor wat betreft Gewoon Dordt is dat het geval.

Ook interessant

Ga naar de inhoud