Artikelen

Van pollers naar cameratoezicht: gaat dat goed?

van pollers naar cameratoezicht

Deze zomer zijn de pollers uit het Dordtse straatbeeld verdwenen. Iedereen kan nu simpel met de auto de binnenstad doorkruisen. Dat is niet de bedoeling, er gelden nog dezelfde beperkingen. Omdat er geen fysieke afsluiting meer is, willen wij graag weten of de nieuwe situatie voor iedereen duidelijk is, vooral voor mensen die Dordrecht niet goed kennen. Daarom heeft Gertjan in de commissie hiernaar gevraagd.

Wethouder Rik van der Linden beantwoordde schriftelijk onze vragen hierover en de verandering lijkt – na een wenperiode – goed geslaagd. Helaas is niet goed in kaart te brengen of alleen bezoekers en toeristen zich vergissen of ook de inwoners. Daar ligt namelijk onze zorg: Gewoon Dordt wil dat Dordrecht gastvrij is en een boete helpt daar niet aan mee. Omdat de wethouder aangeeft dat het aantal ‘vergissingen’ in vakantieperioden hoger is, zijn we er nog niet gerust op dat het vooral bewoners zijn. Dat moet te onderzoeken zijn, maar volgens de wethouder is het onmogelijk de kentekens van overtreders te koppelen aan persoonsgegevens. Overtreders ontvangen wél een waarschuwingsbrief, dus een geanonimiseerde analyse moet te maken zijn.

In de basis zijn we dus blij met de verandering van pollers naar cameratoezicht. Wij blijven uiteraard benieuwd naar hoe dit systeem bevalt. Zowel positieve als negatieve ervaringen hiermee zijn bij ons welkom. Net als de stroom dagjesmensen, toeristen en andere bezoekers van onze prachtige gastvrije binnenstad.

Ook interessant

Ga naar de inhoud