Artikelen

Communicatie is vooral goed durven luisteren

Begroting 2021
Begroting 2021

10 november wordt de begroting 2021 behandeld in de gemeenteraad. De begroting is de uitwerking van de kadernota 2021 die in juli is aangenomen. In die nota staan de beleidswensen van het college en de gemeenteraad kan bij de bespreking daarvan proberen het beleid bij te sturen en kijkt of de financiën in orde lijken. De begroting ziet er goed uit, de wensen van het college zijn voorzien van een budget en kunnen uitgevoerd worden. Ondanks die positieve insteek heeft Gewoon Dordt toch wat kanttekeningen.

Het is goed als er mooie plannen zijn, als we weten waar we met de stad heen willen en als we de inwoners meenemen in die plannen. Sterker nog, we moeten daarbij de inwoners meenemen. En de Dordtenaren moeten ons als politiek ook mee kunnen nemen bij hun ideeën en initiatieven. Daarvoor moet de communicatie over en weer wel goed zijn, en vooral op tijd. De gemeente moet plannen aan een buurt presenteren als als tips en wensen van omwonenden nog meegenomen kunnen worden. Zo kunnen inwoners waardevolle informatie toevoegen om hun buurt leefbaar te houden.

Wij snappen dat je als gemeente hiervoor écht naar de mensen in de stad moet durven luisteren. Dat lijkt voor dit college best moeilijk. Een plan is een plan en geeft houvast. Andere meningen maken het allemaal lastig. Terwijl die andere meningen komen van de mensen die we als politiek vertegenwoordigen. Nu, vandaag. Niet in 2030.

Afbeelding eerder geplaatst in Dordt Centraal, Midweekeditie  04/11/2020

Ook interessant

Ga naar de inhoud