Artikelen

Coming-Outdag en Legale Liefde

Coming Outdag

Vandaag 11 oktober is het ‘Coming-Outdag’ of gewoon gezegd ‘Kom uit de kast-dag’. Deze dag staat symbool voor het openlijk uitkomen voor je seksuele geaardheid. Voor Gewoon Dordt is het gewoon dat je kunt zijn wie je wilt zijn zonder dat anderen je het daar lastig om maken.

Wij hebben aandacht voor alle inwoners in de stad, iedereen moet kunnen zijn wie hij is. Helaas zien we dat de sociale acceptatie van lhbti+ nog steeds te wensen overlaat. Dit leidt vaak tot eenzaamheid, uitsluiting en andere problemen. Het blijven bevorderen van de emancipatie van kwetsbare groepen op allerlei gebieden en terreinen is nog altijd van belang.

Tentoonstelling Legale Liefde

Vanmiddag werd op het Stadskantoor de tentoonstelling ‘Legale Liefde‘ geopend door wethouder Chris van Benschop. Het is een weergave van 21 jaar homohuwelijk, ofwel de mogelijkheid voor twee mensen van hetzelfde geslacht om met elkaar te trouwen. Om dit jubileum te vieren trekt de reizende tentoonstelling van duoportretten langs Nederlandse gemeenten. De tentoonstelling is in Dordt van 11 tot 28 oktober te zien. De moeite waard om te gaan kijken!

Ook interessant

Ga naar de inhoud