Artikelen

Cultuur voor iedereen

cultuur

De gemeenteraad is sinds deze week met reces. Vanaf de eerste week van september komt het politieke handwerk weer op gang.
Een belangrijk onderwerp dit najaar wordt het vaststellen van nieuw cultuurbeleid. De laatste cultuurnota ging over de periode 2010-2014. Hoog tijd om weer eens wat uitgangspunten op papier te zetten dus.
De aftrap om te komen tot een nieuw beleid werd afgelopen mei gegeven. Er wordt nu met culturele instellingen, professionals uit die sector en de politiek gesproken. Ook wordt de relatie tussen cultuur en de maatschappelijke en economische ambities in kaart gebracht. 

Gewoon Dordt vindt het belangrijk dat cultuur laagdrempelig is. Cultuur is voor veel mensen meer is dan ‘een oude meester’ in het museum. Neem het geweldige feest dat wij afgelopen weekend vierden: Big Rivers! Of die heerlijke maandagavonden Palm Parkies in het Wantijpark. De zondagen met Kunsthoofd op ‘t Groothoofd of de kleinschalige activiteiten in het Dolhuis, Merz of bij DOOR. En weer anderen gaan graag naar een voetbalwedstrijd. Ook dat is cultuur.

Daarom vindt Gewoon Dordt het belangrijk dat er ook inbreng is over het cultuurbeleid van buiten de grote bestaande culturele instellingen zoals Kunstmin, het Energiehuis en het Dordts museum. Het zijn belangrijke voorzieningen in onze stad maar cultuur – immers de spiegel van de samenleving – kan niet zonder dat wat Dordrecht doet bruisen. Juist evenementen en activiteiten waaraan veel Dordtenaren enorm veel plezier beleven geven kleur aan de Dordtse cultuur. Dat verdient dus zeker een plek in ons cultuurbeleid.

Wilt u meepraten over cultuur? Mail ons via info@gewoondordt.nl of kom op 20 september naar ons Lagerhuisdebat over dit thema. Zie voor meer informatie gewoondordt.nl

Gertjan Kleinpaste
Gewoon Dordt

Bron: Dordt Centraal, Weekendeditie  19/07/2019

Ook interessant

Ga naar de inhoud