Artikelen

FC Dordrecht, hoe gaat het daar nu mee?

werkbezoek FC Dordrecht

Op maandag 1 juli zijn we met een aantal mensen van Gewoon Dordt op bezoek gegaan bij FC Dordrecht. We werden ontvangen door directeur Hans de Zeeuw. Sinds 2012 heeft hij hard aan de weg getimmerd om de club gezond te maken. Nu nog een nieuw stadion en dan heeft de club toekomst.

Samenwerking

Nog niet alles gaat van een leien dakje maar de club is een eind op weg in de goede richting. De Zeeuw is daarbij ook bezig met zoveel mogelijk verbindingen te maken. Een aantal jaar geleden werd de samenwerking gezocht met Feyenoord. Er worden spelers gehuurd van de Rotterdamse club en af en toe wordt er gebruik gemaakt van hun expertise.

Tegelijkertijd is de FC gaan samenwerken met OMC, wat geresulteerd heeft in FC Dordrecht Amateurs. Wie weet welke jeugdtalenten in de toekomst kunnen gaan doorstromen naar het betaalde voetbal. Een mooie combinatie van breedtesport met prestatiesport.

Sportpark Krommedijk

De Zeeuw denkt dat sportpark Krommedijk de komende jaren een steeds prominentere rol kan gaan spelen in de stad. “De locatie is geschikt om de balsporten te centreren, net als dat de Sportboulevard ruimte geeft aan sporten met water. Bevroren of vloeibaar, van schaatsen tot waterpolo”. Zo ver is het nog niet maar De Zeeuw heeft het publieke belang goed voor ogen.

“Kijk, het allerbelangrijkst is dat zoveel mogelijk kinderen achter hun gamecomputer vandaan komen en gaan sporten. Een club als FC Dordrecht moet voor die kinderen dan ook tot de verbeelding spreken”.

Stadion

Voor wat betreft de stadionplannen is het nog even afwachten wanneer daar een klap op kan worden gegeven. Belangrijk hierbij is welke voorzieningen en sporten bij elkaar gebracht kunnen worden. Een combinatie van sport, zorg en onderwijs ligt het meest voor de hand. Dat biedt ook mogelijkheden tot maatschappelijk financieren. Commerciële functies kunnen in beperkte mate aan dit soort ontwikkelingen worden toegevoegd.

Of het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 juli 2019 een besluit neemt over de haalbaarheid van de stadionplannen is nog niet duidelijk. Gewoon Dordt hoopt wel dat er zo snel mogelijk een “ja” komt. Dan kan er na vele jaren praten eindelijk eens echt wat gebeuren. En dan kan eindelijk alle aandacht op de ontwikkeling van het voetbal en de entourage: “samen strijden, samen winnen”.

Ook interessant

Ga naar de inhoud