Artikelen

Stadspark Weizigt

stadspark weizigt

In september 2021 nam de gemeenteraad unaniem het besluit om het zuidelijk stationsgebied te herinrichten. Het Weizigtpark is onderdeel van dit plan. Het stadspark gaat behoorlijk veranderen. Belangrijk is dat de zuidelijke ingang van het station en de nieuwe fietsenstalling die er wordt gebouwd, goed bereikbaar worden via het park. Datzelfde geldt voor het binnenkort compleet vernieuwde Thureborgh. Het Weizigtpark is na de herinrichting écht onderdeel van de Spoorzone. In de herinrichting van het gebied wordt veel rekening gehouden met groen zoals bomen en planten.

Dat neemt niet weg dat er zo’n 120 – deels zieke – bomen worden gekapt. Veel bosjes worden weggehaald of anders aangeplant, vooral om de sociale veiligheid te verbeteren. Er worden in totaal 145 bomen teruggeplaatst. Met name de voorgenomen kap veroorzaakt onrust in Krispijn. Begrijpelijk, maar de vraag is of dit helemaal terecht is. Een aantal politieke partijen wil door die ontstane onrust de plannen opnieuw bespreken en geeft als reden aan dat er sprake is van voortschrijdend inzicht.
Gewoon Dordt is geen voorstander van een nieuwe bespreking. Wij weten ook niet precies welke nieuwe inzichten sommige andere partijen tijdens het zomerreces hebben ontwikkeld. De feiten en omstandigheden zijn ongewijzigd. Ook de duizenden handtekeningen in de gestarte petitie tegen de bomenkap maken geen verschil. 

Gewoon Dordt denkt dat het in september 2021 goedgekeurde plan voor volgende generaties voorziet in een prachtig stadspark. Mooi ingebed in een Spoorzone die zorgvuldig en met veel groen wordt ontwikkeld.

Ook interessant

Ga naar de inhoud