Artikelen

Gewoon Dordt pleit voor praktisch functionele verkeerssituaties

verkeerssituaties

t Zijn de kleine dingen die het doen

“We kijken naar een punt en veel te weinig om ons heen”. Een stukje tekst uit een liedje van Saskia en Serge als basis voor een feestje bij het Ontmoetingscentrum van Stichting Het Parkhuis in Dubbeldam. Vrijdagochtend werd samen met vertegenwoordigers uit de Dordtse gemeenteraad Margret Stolk (VSP) en Irene Koene (Gewoon Dordt), Het Parkhuis en De Gravenhorst, even stilstaan bij de kleine dingen van het leven.

Tijdens hun dagelijkse wandeling naar het park is het voor de bezoekers van het centrum een hele heisa om er te komen. Stoepjes op en af, hoge verkeersdrempels, en geen oversteekplaats in de buurt. Een veilige oversteekplaats zoals een zebrapad voor de deur of lagere drempels zouden fantastisch zijn. Een extra bankje in het park om even uit te rusten. Zaken die eigenlijk niet ter discussie zouden moeten staan, beïnvloeden soms letterlijk het welzijn en de zelfredzaamheid. Uiteindelijk is er altijd een oplossing en die mag je dan vieren met koffie en gebak.
En dat gebeurde dan ook. Samen met de vertegenwoordigers uit de raad de taart aansnijden. Noem het maar een klein ding.

Bron: DordtCentraal, 10-08-2018
Foto’s : Thymen Stolk

Strepen, drempels, opritjes en stoepen

Gewoon Dordt vindt het van groot belang dat iedereen zich fatsoenlijk kan verplaatsen in onze stad. We zullen zoveel mogelijk signalen die wij krijgen doorgeven of er actie op ondernemen. Dit voorbeeld bij de Gravensingel staat niet alleen; in heel Dordrecht zijn er drempels, opritjes en stoepen die voor veel mensen een obstakel zijn.

Als je bijvoorbeeld kijkt in de Wijnstraat dan zijn daar opritjes aangelegd die zo kort en schuin zijn dat je er met een fiets (aan de hand) of een rollator niet op komt. Bij het Oranjepark is de drempel die er lag vervangen en nu nog hoger dan hij al was. Gewoon Dordt wil dat situaties niet alleen kloppen op de tekentafel maar vooral in de praktijk functioneel en veilig zijn.

Zoveel strepen op een kruising aanbrengen dat je echt door de bomen het bos niet meer ziet, het lijkt ons dat dit echt beter kan. En altijd goed bedenken of iets wat mooi is ook veilig is, dan hoeven we ook niet duur aangelegde natuurstenen banden in straten te frezen omdat ze anders gevaarlijk glad worden met de regen.

Loopt u tegen situaties aan die gevaarlijk of onhandig zijn? Neem contact met ons op via info@gewoondordt.nl.

Ook interessant

Geef een reactie

Ga naar de inhoud