Artikelen

GewoonDordt wél voor belang van sport

belang van sport

Heel goed dat de Sportraad een kritische brief heeft gestuurd aan de raad over de behandeling van het Programma Sportparken 2022-2030 op 21 december 2021. Al eerder gaven wij aan blij te zijn dat het programma er was. Het programma bevatte ook naar de mening van Gewoon Dordt meer dan genoeg basis om verder mee aan de slag te gaan. Er was al geld gereserveerd en zo konden op het gebied van sport investeringen gedaan worden die clubs en gemeente met elkaar hebben bepaald.

Tijdens de behandeling in de raad lag de nadruk echter op het?bekritiseren?van wethouder Stam. Niks was zoals het moest zijn volgens een aantal partijen. Onze fractievoorzitter heeft daarom ook op een bepaald moment gezegd: ‘het maakt niet uit waar de wethouder mee komt, het is toch nooit goed.’

Er werd een amendement ingediend door een meerderheid van de partijen, waarmee bijna tot op de details duidelijk werd gemaakt wat er allemaal aan het programma toegevoegd moest worden. Gewoon Dordt heeft dat als enige niet gesteund. Want waarom doen we het ons als raad aan om steeds weer op de stoel van de wethouder, van de uitvoering te gaan zitten? 

De raad is er om de kaders te bepalen: Dat ga je doen college, voor die datum en het mag maximaal zoveel kosten. Het ‘hoe’ moet je je als raad helemaal niet mee bezighouden. Heb nou eens wat meer vertrouwen in de mensen die ervoor zijn.

Afbeelding: AD Drechtsteden, 17 januari 2022, pagina 2.

Ook interessant

Ga naar de inhoud