Artikelen

Handen in de lucht!

handen in de lucht

Door de plannen om de Spuiboulevard om te vormen tot een woongebied moeten evenementen als de Dordtse kermis en de Dancetour in de toekomst op een andere plek worden gehouden. Dat is minder makkelijk dan je denkt en daarom wordt er al jaren gezocht naar een goed alternatief. Het voorstel dat nu aan de raad gedaan is om een nieuwe plek voor grote evenementen te maken in het Spoorzonegebied, kan rekenen op de steun van Gewoon Dordt.

Kermis

De kermis heeft een stevige ondergrond nodig voor een aantal attracties. Volgens de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders BOVAK kan dat altijd opgelost worden door er betonplaten onder te leggen. Dit brengt wel hoge kosten met zich mee en de vraag is daarom of we deze kosten willen maken, als de kermis tijdelijk ergens anders neer moet strijken. De beschikbaarheid van de huidige en de nieuwe locatie sluiten zeer waarschijnlijk niet op elkaar aan. Op onze vraag om te kijken of de aanleg van een nieuwe locatie versneld kan worden reageerde de wethouder negatief: er moeten nog gronden verworven worden en dat neemt tijd in beslag.

dancetour
Afbeelding: Dancetour.nl

Dancetour

Voor de Dancetour geldt vooral dat de locatie goed bereikbaar moet zijn voor de bezoekers ervan. Een plek in het Spoorzonegebied lijkt dus perfect. Als het nieuwe evenemententerrein nog niet beschikbaar is, gaan wij ervan uit dat we mogelijk maken kleinere evenementen te organiseren voor de doelgroep van de Dancetour.

Om alleen een terrein voor de kermis en de Dancetour aan te leggen is niet de bedoeling. Gewoon Dordt heeft in de commissie als voorbeeld daarom het Spoorpark in Tilburg genoemd. Daar worden meerdere functies bij elkaar gebracht en is met name ook de betrokkenheid van de omwonenden en andere stadsbewoners van belang. Dan doen niet alleen de bezoekers van de kermis in de attracties of die aan de Dancetour de handen in de lucht maar iedereen die er komt, het hele jaar door!


AD – 10 december 2020

Ook interessant

Ga naar de inhoud