Artikelen

Kerstmarkt nu al afgelast

kerstmarkt dordrecht

Gertjan heeft namens Gewoon Dordt vragen gesteld aan het college van B&W over het besluit dat de kerstmarkt ook in 2022 niet doorgaat. Het is een teleurstelling voor veel horeca-ondernemers en winkeliers in de binnenstad.

De Kerstmarkt trok ooit zo’n 350.000 bezoekers naar de Dordtse binnenstad. In een memo uit 2017 staat de Kerstmarkt nog geregistreerd als belangrijk evenement waar elk jaar subsidie voor beschikbaar is. Het lijkt ons dat er dan iets harder wordt gewerkt om de Kerstmarkt wel te organiseren. Het is vreemd dat nu opeens wordt afgeweken van die koers waarbij de Kerstmarkt zo belangrijk was. Natuurlijk is niet iedereen enthousiast over de Kerstmarkt, maar het trekt veel bezoekers en is belangrijk voor de jaaromzet van ondernemers.

Het nieuwe evenement van citymarketing heet Dordtse Decemberdagen. Een concept dat zich nog moet bewijzen. Heeft dat dezelfde aantrekkingskracht als de kerstmarkt had? Wethouder Maarten Burggraaf denkt van wel. In december 2022 worden de Dordtse Decemberdagen voor het eerst gehouden zonder beperkende coronamaatregelen. Dan is er daarna een evaluatie en een vergelijking mogelijk. Wij denken dat kerstmarktliefhebbers vanuit het land dan Dordrecht niet meer gaan bezoeken en ergens anders hun geld gaan uitgeven. 

Afbeelding: G Lanting

Ook interessant

Ga naar de inhoud