Artikelen

Op werkbezoek bij: Dolderman

Dolderman luchtfoto

Maandag 20 mei 2019 hebben wij met de fractie een werkbezoek afgelegd bij Dolderman aan de Binnen Kalkhaven. Het bedrijf is al bijna een eeuw actief in de beroepsvaart en dealer van een aantal toonaangevende motorfabrikanten. Er werken ongeveer 80 mensen.

Al jaren is er sprake van een mogelijke verhuizing van het bedrijf naar een andere locatie. Omdat vooral voldoende ligplaatsen aangrenzend aan het bedrijf heel belangrijk zijn is zo’n verhuizing niet eenvoudig. Want met alleen water ben je er niet, er zal ook voldoende ruimte moeten zijn voor de benodigde bedrijfsgebouwen.

Inmiddels is er een locatie in beeld waar Dolderman goed terecht zou kunnen, de Tweede Merwedehaven. Er zijn nog een aantal punten waar meer duidelijkheid op moet komen, waar de ROM-D (Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden) een actieve rol in heeft.

Het verplaatsen van een bedrijf kost veel geld. Daarom moet alles rond zijn wat betreft vergunningen zodat op de nieuwe plek niets de bedrijfsvoering in de weg staat.

Het was een interessant werkbezoek, zeker omdat het bedrijf middenin deze nieuwe ontwikkelingen zit. We hebben daarnaast ook informatie gekregen die in bredere zin op meer ondernemers van toepassing is, altijd handig!

Wil je ook een keer mee op werkbezoek? Word lid en je kunt deelnemen aan  alle activiteiten die we als Gewoon Dordt organiseren!

NB: Voor de bedrijfsverplaatsing van Dolderman is op 11 december 2018 door de raad ingestemd met het beschikbaar stellen van een krediet. Daarmee wordt een gedeelte bijgedragen door de gemeente Dordrecht. Ook de provincie zal een gedeelte voor haar rekening nemen.

Ook interessant

Ga naar de inhoud