Artikelen

Sportclubs staan nog steeds met 1-0 achter

sportclubs

In de laatste raad van 26 maart 2019 heeft Gewoon Dordt, net als alle andere oppositiepartijen, tegen het voorstel Toekomstscenario Sportcampus Schenkeldijk gestemd. De coalitiepartijen hadden de rijen gesloten en zo werd het voorstel toch aangenomen.

Er wordt nu een scenario uitgewerkt voor maximaal 5,5 miljoen waarbij niet met een aantal essentiële wensen van de clubs rekening wordt gehouden.

Voetbalvereniging Dubbeldam

Voetbalvereniging Dubbeldam moet in het plan vierkante meters inleveren omdat ze nu meer hebben dan de normen die de voetbalbond aanhoudt. Het wrange is echter dat deze club eerst lang heeft moeten wachten vanwege de bouw van het Belthurepark. Door dat plan zou geld vrijkomen om VV Dubbeldam te verplaatsen. Maar het bouwplan ging niet door en het geduld van de club wordt beloond met inleveren ten opzichte van de huidige situatie.

Tafeltennisvereniging Dordrecht

Tafeltennisvereniging Dordrecht (TTVD) is nu gevestigd op de Corridor en moet weg vanwege bouwplannen. Het clubhuis doet niet alleen dienst voor de tafeltennissers, ook andere activiteiten als bijvoorbeeld line dancing vinden er plaats. In het toekomstscenario staat TTVD met lege handen: ze krijgen geen eigen ruimte. Hoe verwacht je dat een club dan hier een ‘ja’ op gaat geven?

Gesprek

Voor Movado is het voorgestelde scenario wel positief. Ze verruilen de huidige locatie voor een plek in het plan aan de Schenkeldijk.

Doordat VV Dubbeldam en TTVD niet met dit verhaal uit de voeten kunnen hebben zij gezegd niet meer in gesprek te gaan met de gemeente maar op zoek gaan naar een eigen oplossing. Hierdoor staat het hele plan dat uitgewerkt wordt op  losse schroeven.

Had gewoon goed naar de clubs geluisterd en dan was er zeker een akkoord gekomen. Dat had misschien iets duurder uit kunnen pakken maar het had wel recht gedaan aan een situatie die veroorzaakt is door de gemeente zelf.

Ook interessant

Ga naar de inhoud