Artikelen

Bomenvisie

bomenvisie

Een Chinees spreekwoord luidt ‘Het beste moment om een boom te planten is twintig jaar geleden; het op één na beste moment is nu’. Dinsdag konden alle politieke partijen reageren op de Dordtse bomenvisie. Even daarvoor hadden een aantal organisaties op het vlak van milieu- en duurzaamheid ingesproken en ambtenaren van de gemeente meer verteld over de visie.

Gewoon Dordt vindt meer groen in buurten en wijken heel belangrijk. Niet alleen omdat het hittestress tegengaat, goed is voor de biodiversiteit en het klimaat. Vooral ook om de stenige stad er mooier uit te laten zien. Meer groen en meer bomen maken van een stad een fijne plek om te wonen, te werken en te leven.

De afgelopen acht jaar (2014-2022) is er gewoon te weinig gebeurd aan het gezond houden van bomen. Dat kan beter en gelukkig ligt daar met de visie een mooie aanzet voor klaar. Tenminste, als de gemeenteraad er voldoende geld aan wil uitgeven.

Gewoon Dordt ziet in veel wijken kale straten waar bomen en andere beplanting ontbreken. Dat kan –  als de gemeente haar eigen omgevingsvisie serieus neemt – veel beter.

Ook interessant

Ga naar de inhoud