Artikelen

Een rode kaart voor het college

Stadion FC Dordrecht

Al jaren wordt er gesteggeld over het stadion van FC Dordrecht. Nieuwbouw, vernieuwbouw, revitalisering, al dit soort kreten zijn wel een keer voorbijgekomen. Steeds weer heeft de club een nieuw plan gemaakt, steeds weer werden door het college de eisen aangescherpt.

Dit jaar zag het ernaar uit dat de gemeente en FC Dordrecht tot elkaar gingen komen. De club zou commerciële functies buiten de deur houden. Het bestemmingsplan staat dit soort functies toch niet toe. En je hoeft je als college ook nergens hard voor te maken.

Nee, zo werd vorig jaar afgesproken, er moest voor een maatschappelijke insteek gekozen worden. En daar ging de club mee aan de slag. Er kwam een plan met top- en breedtesport, onderwijs, welzijn en een klein beetje commercie. Daarbij werden partijen betrokken die enthousiast met elkaar wilden samenwerken. Maar door het maatschappelijke karakter van deze organisaties zouden investeringen beperkt blijven.

Bij vergelijkbare ontwikkelingen in het land zijn een aantal gemeentes overgegaan tot een garantstelling. Naast het geld van investeerders biedt dat een club de mogelijkheid om de rest van het benodigde bedrag te lenen om de plannen te realiseren.

Maar het college van Dordrecht wil helemaal geen garantstelling geven blijkt nu. Dat hebben ze al eerder gezegd, zeggen ze. In het coalitieakkoord om precies te zijn. En dus wordt de club behoorlijk in de steek gelaten. Het college geeft een jaar geleden een soort opdracht, je gaat als club die kant op en dan trekt datzelfde college zijn handen er weer van af.

Gewoon Dordt vindt dit onbegrijpelijk. Zo ga je niet om met je partners.

Gertjan Kleinpaste

Afbeelding: Dordt Centraal, Weekendeditie  15/11/2019

Ook interessant

1 reactie

Comments are closed.

Ga naar de inhoud