Artikelen

Gewoon een kandidatenlijst!

kandidatenlijst

Afgelopen maandag 6 december heeft de Algemene Ledenvergadering van Gewoon Dordt plaatsgevonden. Zowel het programma (op hoofdlijnen) als de kandidatenlijst zijn deze avond vastgesteld.

Gewoon Zo

Het programma heeft als titel ‘Gewoon Zo’ en kent tien thema’s: Gewoon Dichtbij, Gewoon Veilig, Gewoon Wonen, Gewoon Meedoen, Gewoon Ondernemen, Gewoon Duurzaam, Gewoon Onderweg, Gewoon Vooruit, Gewoon Ontspannen, Gewoon Trots. Het programma verschijnt in januari op de website. Eerst wordt de komende weken de tekst getoetst op leesbaarheid door mensen die laaggeletterd zijn en waar nodig aangepast. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alles voor iedereen duidelijk is en begrepen wordt.

Kandidatenlijst

Ook de kandidatenlijst is rond. Niet iedereen die zich heeft gekandideerd is terechtgekomen op een plek waar hij of zij blij mee was. Dit heeft voordat de lijst is vastgesteld voor enkele wijzigingen gezorgd. Ook hebben een aantal kandidaten zich teruggetrokken.

Een van hen is Roland van der Klaauw, die sinds februari deel uitmaakte van onze fractie. De laatste weken is duidelijk geworden dat de wederzijdse verwachtingen over onze samenwerking, voornamelijk op de inhoud, niet zijn uitgekomen. Daarom hebben wij als partij besloten dat we vanaf dit moment niet samen verder gaan. Wij danken Roland voor vele leuke momenten in de periode dat hij deel uitmaakte van onze fractie.

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

 1. Irene Koene (19de eeuwse schil)
 2. Gertjan Kleinpaste (Oud-Krispijn)
 3. Erik-Jan Roggekamp (Reeland)
 4. Dennis Dolderman (19de eeuwse schil)
 5. Antoinette de Fouw (Wielwijk)
 6. Ad de Smoker (Reeland)
 7. Marjanne Dijkstra (Reeland)
 8. Wesley van Schaijk (Reeland)
 9. Ton de Pan (Staart)
 10. Marjolein Gort (Centrum)
 11. Marga Dudok (Reeland)
 12. Marcel Vastenhoud (Sterrenburg)
 13. Harry Wagemakers (Stadspolders)
 14. Marianne Hezemans (Dubbeldam)
 15. Bastiaan van Beusekom (19de eeuwse schil)
 16. Sylvia Landa (Centrum)

Gewoon Dordt gaat zich met deze ploeg mensen voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Daar hebben we gewoon zin in!

Ook interessant

Ga naar de inhoud