Artikelen

Gewoon iets meer kleur!

kleur dordrecht museum

Binnenkort begint de boot van ‘Rivier Boot Stad’ aan haar route vanuit de tuin van het Dordts museum via de Kloostertuin, naar het Hof van Nederland. Het wordt de kunstzinnige markering van de verbinding tussen beide onderdelen van het museum. Gelukkig blijft de muur met het ijzeren tuinhek volledig intact.

Wie goed kijkt naar de museumtuin en het gebouw waarin ‘Het Dordts’ is gehuisvest, ziet wellicht hoe gek de uitbouw van de entree aan het gebouw is gemaakt en dat de geblindeerde ramen wel erg saai en grauw zijn.

Het lijkt Gewoon Dordt een goed idee deze geblindeerde ramen in de muur van het gebouw te voorzien van kunstuitingen. Daarmee dienen ze als blikvanger voor voorbijgangers en bezoekers van het museum, dat zich tot de mooiste musea van het land mag rekenen.

Gewoon Dordt roept het college van B&W – en natuurlijk wethouder Rik van der Linden als wethouder van cultuur – op om met de bloeiende kunstenaarsscene in Dordt en het Dordts museum tot een plan te komen om wat meer kleur en cachet te geven aan de blinde gevel van het museum.

Ook interessant

Ga naar de inhoud