Artikelen

Gewoon (voet)ballen hebben

(voet)ballen

Op 12 november jl. heeft het college besloten om niet garant te staan zodat FC Dordrecht een nieuw stadion kan realiseren. Dit is een onderdeel van het plan voor sportpark Krommedijk. Op 5 december, is de raadsinformatiebrief hierover bij de raad binnengekomen. Natuurlijk is er gelijk veel over te doen op de social media. Gewoon Dordt heeft al eerder stelling genomen over de gang van zaken. We gaan dinsdag 10 december vragen om dit zo snel mogelijk te agenderen.

Dat verdient de club en ook de stad. En de coalitie moet dit ook aangrijpen om in de openbaarheid hierover met de andere partijen in debat te gaan. Niks achter de schermen afspreken binnen de coalitie, gewoon in de openbaarheid de discussie aangaan en je verantwoorden over je stellingname. Het rapport dat is opgemaakt is positief en geeft aan dat er kansen zijn. We willen dus ook graag de argumenten horen om geeneens een klein beetje mee te gaan denken hoe je dingen wel kan realiseren.

Onderstaand het bericht op de Facebookpagina van onze fractievoorzitter Irene Koene. Het laatste woord is er nog niet over gevallen.

“Na jaren hard werken door de mensen van de club is de boel aardig op orde. Dan zou je net een mooie basis hebben om met de groei van de stad ook de club daarin mee te nemen. Omdat voetbal is iets wat voor iedereen gewoon toegankelijk is.
Eerder heeft Elisa Kuster daar al een mooi pleidooi over gehouden. En voor mij geldt dat hoe teleurstellend de resultaten ook zijn, ik liever naar een wedstrijd van FC Dordrecht ga dan naar een museum. Ieder zijn ding.

Elise Kusters

Ik vind niet dat de gemeente een stadion hoeft te financieren maar een garantstelling ga je niet van omvallen. Er zijn een aantal serieuze investeerders waardoor je voor het grootste deel van het bedrag weinig risico zal lopen. Maar als je consequent bent als college en je zet in je akkoord dat je niet garant staat voor een stadion, waarom financier je dan wel gedeeltelijk een onderzoek naar de toekomst van sportpark Krommedijk? Want het gaat niet alleen om een stadion. Het gaat om een sportcomplex op een centrale plek in de stad waar de combinatie van sporten en werken met vooral jongeren een nieuw hart zou kunnen vormen. Een idee dat ontstaan is omdat de gemeente steeds dwars ging liggen op eerdere plannen met een commerciële basis. En dan de schuld geeft aan de provincie.

Als je als college / coalitie ballen zou hebben dan zou je met elkaar gaan kijken hoe je het wel kan realiseren. En ja, dan trek je ook maar weer een variant uit de kast voor een andere locatie, omdat je diep in je hart dit stukje Dordt graag bebouwd ziet. Dat was pas te zien in de hersenspinsels over het Leerpark en omgeving waar op een van de beelden netjes woningbouw was ingetekend.
Nu is het alleen steeds weer reageren als een klein kind: nee, wil ik niet. Wees eerlijk en ga eens ergens voor staan…

En lees even dit stuk van Sebastian Schramm in de Telegraaf. We gaan het allemaal overleven als het hier op uitdraait. Maar het is wel reuze spijtig voor jaren en jaren hard werk door vooral vrijwilligers.”

Ook interessant

Ga naar de inhoud