Artikelen

Inzet op laaggeletterdheid steeds groter

taalakkoord

De gemeente Dordrecht geeft steeds meer aandacht aan laaggeletterdheid. Niet alleen in de brieven die ze versturen of bij de dienstverlening aan de balie als je bijvoorbeeld een paspoort nodig hebt. De werknemers van de gemeente voor wie taal niet vanzelfsprekend is kunnen ook begeleid worden. Wethouder Peter Heijkoop heeft daarvoor namens de gemeente het Taalakkoord van de Stichting Lezen & Schrijven ondertekend.

Taalheld

Onze fractievoorzitter Irene Koene mocht vanmiddag het schildje onthullen waar dit op staat. Zelf werd ze onderscheiden als Taalheld in de categorie bruggenbouwer. Natuurlijk is zij daar trots op! Wel haalde ze aan dat zonder de rest van de raad dit natuurlijk niet mogelijk zou zijn.

Gewoon Dordt blijft aandacht vragen voor laaggeletterdheid. We hopen dat mensen zich daardoor sneller melden als ze hulp nodig hebben met lezen en schrijven. Iedere stap in die richting is er een. 

Prominente Taalmaatjes

Binnenkort start het project Prominente Taalmaatjes waarbij onder meer raadsleden, wethouders en anderen die met taal werken iemand onder hun hoede nemen en gaan helpen met de letters die zij in het dagelijkse leven tegenkomen.

Wil je hier meer informatie over? Of wil je iets anders weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op via mail naar info@gewoondordt.nl of een Whatsapp berichtje naar 06-625091745.

Reportage RTV Dordrecht

Ook interessant

1 reactie

Comments are closed.

Ga naar de inhoud